Mézes püspökkenyér

Mézes püspökkenyér
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 300 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 ml folyékony méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél citrom leve és héja
  • 60 ml tej
  • 1 db tojás
  • 100 g mazsola
  • 100 g durvára vágott dió
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 300 g liszt
  • 100 g cukor
  • 100 ml folyékony méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • fél citrom leve és héja
  • 60 ml tej
  • 1 db tojás
  • 100 g mazsola
  • 100 g durvára vágott dió
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg

Elkészítés:

A hozzávalókat egy fakanál segítségével alaposan összekeverjük, így egy sűrű masszát kapunk.

Egy őzgerincformát vajjal kikenünk, majd liszttel meghintünk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk benne, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Amikor kihűlt, porcukorral hintjük meg.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!