Mézes-mustáros sertéssült

Mézes-mustáros sertéssült
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 kg oldalasvég vagy csontos tarja
  • 4 evőkanál Kanizsai medvehagymás mustár
  • 4 evőkanál méz
  • a körethez:
  • kb. 1 kg burgonya
  • 2-3 db vöröshagyma
  • 1,5 kg oldalasvég vagy csontos tarja
  • 4 evőkanál Kanizsai medvehagymás mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 kb burgonya
  • 2-3 db vöröshagyma

Elkészítés:

A mustár és méz házasságából kikevert páccal remek étel születhet.

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk, karikára szeljük. A húst kb. 5-6 darabba vágjuk, mindkét oldalát besózzuk.

A krumpli- és hagyma karikákat egy tepsibe rétegezzük, enyhén megsózzuk. A tetejére tesszük a húsdarabokat, és bekenjük az előzőleg kis tálkában kikevert méz-mustár keverékkel. Lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Fedő alatt kb. 1 órát sütjük, majd fedő nélkül kissé megpirítjuk, hogy ropogós kérget kapjon.

A húst a sült hagymás burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti