Mézes mustáros oldalas hagymás krumpliágyon

Mézes mustáros oldalas hagymás krumpliágyon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 kg sertésoldalas
  • 1 fej fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 3 kanál méz
  • 2 kanál mustár
  • 1 kanál étolaj
  • 1 kanál balzsamecet
  • 2 kg krumpli
  • 5 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk, megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.) Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.

Neked ajánljuk