Mézes-mustáros kacsamell barackkal

Mézes-mustáros kacsamell barackkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 burgonya
  • 2 kacsamell
  • 8 szem sárgabarack
  • 4 ág rozmaring
  • *
  • a sziruphoz:
  • 1,5 dl narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál dijoni magos mustár
  • 8 db burgonya
  • 2 db kacsamell
  • 8 szem sárgabarack
  • 4 ág rozmaring
  • 1,5 dl narancslé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál dijoni magos mustár

Elkészítés:

A körethez a burgonyát megmossuk, és héjában kb. 10 perc alatt előfőzzük, alufóliába csomagoljuk. A kacsamellet megtisztítjuk a bőrétől, és 2x4 centis csíkokat vágunk belőle. sózzuk, borsozzuk. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk.

Közben a narancslét felére beforraljuk, hozzáadjuk a mézet, a ketchupot, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és néhány perc alatt szirupos állagúra főzzük. Félretesszük.

Minden kacsamellcsík közepébe fél sárgabarackot és darabka rozmaringot teszünk és feltekerjük. Így húzzuk nyársra, egymás mellé hármat, majd bevonjuk a sziruppal. A nyársakat felforrósított grillen oldalanként 6 percig sütjük úgy, hogy közben folyamatosan kenegetjük a sziruppal. A burgonyákat a nyársak mellet megsütjük.

A kacsamellnek belül “rozénak” kell maradnia, ne süssük túl. A fóliában sült burgonyával tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti