Mézes-mustáros csirkemell

Mézes-mustáros csirkemell

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)

a hús pirításához:

  • 1 teáskanálnyi mogyoróolaj

a szószhoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 evőkanálnyi méz
  • 2-3 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • csipet só
  • 1,5 kávéskanál fokhagymapor
  • 0,5 kávéskanál oregánó
  • 0,5 kávéskanál bazsalikom

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, kockára vagy csíkokra vágjuk. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk, és addig pároljuk, amíg a leve el nem fő. Amikor már szinte sz összes víz az összes víz elpárolgott rátesszük a sót, borsot és a mogyoróolajat.

Amíg a hús párolódik, elkészítjük a szószt. Amikor a hús megpuhult, rátesszük az elkészült szósz, és kis lángon még pár percig hagyjuk főni, majd lezárjuk a gázt.

Köretnek rizst, sült krumplit vagy csicsókát ajánlok.

A receptet Adorján Friderika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk