Mézes-mustáros csirkemell

Mézes-mustáros csirkemell

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • só, ízlés szerint
  • bors, ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 teáskanálnyi mogyoróolaj

a szószhoz:

  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 evőkanálnyi méz
  • 2-3 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • csipet só
  • 1,5 kávéskanál fokhagymapor
  • fél kávéskanál oregánó
  • fél kávéskanál bazsalikom

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd kockára vagy csíkokra vágjuk. Kevés olajon fehéredésig pirítjuk, és hagyjuk, amíg a leve el nem fő.

Amikor már az összes víz elpárolgott, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a mogyoróolajat.

Amíg a hús párolódik, összekeverjük a szósz alapanyagait.

Amikor a hús megpuhult, rátesszük az elkészült szószt, és kis lángon még pár percig főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt.

Köretnek rizst, sült krumplit vagy csicsókát ajánlunk.

A receptet Adorján Friderika küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk