Mézes mákfagyi

Mézes mákfagyi
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 evőkanál darált mák
  • 60 g sűrített tej
  • 1 db citrom leve és lereszelt héja
  • 6 evőkanál méz
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 6 evőkanál darált mák
  • 60 g sűrített tej
  • 1 db citrom
  • 6 evőkanál méz

Elkészítés:

A mascarponét a mézzel, sűrített tejjel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, és ezekkel is egyneművé elkeverjük.

Ezután hozzáadjuk a darált mákot, a citrom levét és lereszelt héját is. A masszát hűtőben jól lehűtjük, majd fagyigép segítségével kifagyasztjuk.

Tálaláskor még adhatunk hozzá egy kevés mézet, illetve ízlés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal is kínálhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!