Mézes levendulamázas cupcake

Mézes levendulamázas cupcake
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta:
  • 300 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szerecsendió
  • 110 g vaj
  • 100 g barna cukor
  • 1 db tojás
  • 240 ml méz
  • 240 ml író
  • a mázhoz:
  • 1 teáskanál szárított levendula virág
  • 80 ml tej
  • 100 g porcukor
  • 2 csepp lila ételfesték
  • 300 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szerecsendió
  • 110 g vaj
  • 100 g barna cukor
  • 1 db tojás
  • 240 ml méz
  • 240 ml író
  • 1 teáskanál szárított levendula virág
  • 80 ml tej
  • 100 g porcukor
  • 2 csepp lila ételfesték

Elkészítés:

Első lépésben összekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a fűszereket. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a mézet. Jól összekeverjük, majd a lisztes keverékhez öntjük. Adagonként belekeverjük az írót is, addig kavarjuk, amíg szép sima tésztát nem kapunk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A levendulát a tejjel összeforraljuk. Amikor felforrt, lekapcsoljuk a gázt, és 10 percig állni hagyjuk. Ezt követően adagonként beleszitáljuk a porcukrot, majd szép simára kikeverjük. Hozzákeverjük az ételfestéket is, és jól összedolgozzuk. Végezetül a kihűlt cupcake-ek tetejére kanalazzuk.

Tálalásig a hűtőbe helyezzük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti