Mézes krémes

Mézes krémes

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2 kanál kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 4-5 evőanál méz
  • 6 dkg zsír
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 3-4 evőkanál tej

a krémhez:

  • 1 liter tej
  • 6 kanál búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • baracklekvár

a tetejére:

  • tortabevonó (el is maradhat)

Elkészítés:

Lisztben elmorzsoljuk a zsírt, majd a többi hozzávalóval (kakaó kivételével) sima tésztát gyúrunk. Kétfelé vesszük, az egyik felébe kis tejjel belegyúrjuk a kakaót. Kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a krémet.

A tejben keményre főzzük a darát és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és a kihűlt darával sima krémmé dolgozzuk. A lapokat nagy gáztepsi hátán kisütjük, majd azonnal kettévágjuk. (Lesz 2 fehér, két kakaós lapunk.)

Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a kakaós lapot, azt megkenjük a baracklekvárral, erre ismét barna lap jön, rá a maradék krém, és a fehér lap. Kissé lenyomtatjuk, és pihenni tesszük hűvös helyre.

A tetejét bevonhatjuk csokival, én most fehér csokival rácsot mintáztam rá. Egy napot pihen, majd szeleteljük.

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk