Mézes krémes

Mézes krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 20 dkg Rama margarin
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • olvasztott csokoládé
  • 45 dkg liszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 7 dl tej
  • 20 dkg Rama margarin
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve, kb. 10 perc alatt krémesre főzzük. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk. (Én 2-3 evőkanál tettem még bele, mert nem állt össze.)

Négy részre osztjuk, és egyenként vékony lappokká nyújtjuk. Jól kikent, kilisztezett sütőlapokon vagy a tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 160 fokon sütöttem) kb. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt (!) darát, végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.

A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, amelyet lekvárral kenünk meg. A következő lapra kerül a krém másik fele, végül befejük a negyedik tésztalappal. A tetejét porcukorral meghintjük, vagy csokimázzal díszítjük.

Tipp: Vigyázzunk a sütésnél, mert könnyen megég! Amíg az egyik lap sül, közben a másikat nyújtjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!