Mézes kókuszkocka (retró) gluténmentesen

Mézes kókuszkocka (retró) gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 dkg (puha) vaj vagy Liga margarin
  • 20 dkg eritrit vagy cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg barna rizsliszt
  • a kakaós mázhoz:
  • 20 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 20 dkg cukor vagy eritrit
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál tej
  • fél dl rum vagy 1 evőkanál rumaroma
  • a beforgatáshoz:
  • kb. 20-25 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg (puha) vaj vagy Liga margarin
  • 20 dkg eritrit vagy cukor
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 3 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg barna rizsliszt
  • 20 dkg vaj vagy Liga margarin
  • 20 dkg cukor vagy eritrit
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 4 evőkanál tej
  • fél dl rum
  • 20-25 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével a robotgép üstjébe mérjük és alaposan kikeverjük. Ezután a lisztet is hozzádolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 3x3-as kockákra vágjuk. (Nekem 36 db lett.)

A kakaós mázhoz a cukrot, vajat, tejet, kakaóport összeforraljuk, majd a kockákat ebbe mártogatjuk meg. Ezután megforgatjuk a kókuszreszelékben, és tálcára helyezzük. Pár órát szellős helyen érdemes szárítani, de akár azonnal is fogyasztható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!