Mézes kókuszkocka

Mézes kókuszkocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 120 g vaj
  • 260 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 400 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tej
  • a mázhoz:
  • ízlés szerint kókuszreszelék
  • 300 g fehércsokoládé
  • 250 ml tejszín
  • 120 g vaj
  • 260 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 400 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 dl tej
  • kókuszreszelék
  • 300 g fehércsokoládé
  • 250 ml tejszín

Elkészítés:

A cukrot, a vaníliás cukrot és a vajat gépi habverővel eldolgozzuk. Majd hozzáadjuk a 3 db tojást, a mézet, és ezt is simára keverjük benne. Ezután majd a sütőport a lisztet és a kakaóport is belekeverjük. 1-2 percig még keverjük, amíg szép sima egyenletes nem lesz a tészta.

Sütőpapírral bélelt kb. 20 x 30-as tepsibe tesszük, elegyengetjük. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső fűtés) megsütjük – gyönyörűen feljön a tészta.

Tűőróba után még pár percig hagyjuk a sütőben, majd azután kivesszük. Amikor langyos, tetszőleges nagyságúra szeleteljük.

A fehér csokit megmelegítjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd egyenként beleforgatjuk, azután a kókuszreszelékbe is.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!