Mézes-karamellás dió

Mézes-karamellás dió

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg dióbél
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál méz

Elkészítés:

A kristálycukrot kerámia vagy teflon bevonatos serpenyőbe öntjük és takarék lángon elkezdünk olvasztani.

Amikor a cukor kezd összekristályosodni, hozzáadjuk a mézet. Alacsony lángon hagyjuk, hogy a két hozzávaló összeolvadjon és barna színű karamella legyen belőle. (Fontos, hogy a serpenyőbe ne nyúljunk bele kanállal, a karamellát ne kavargassuk, mert akkor a szikkadási folyamat során habos és kristályos lesz, nem pedig fényes és egyenletes.)

Amikor a mézes karamella kész, beletesszük a dióbelet és óvatosan összerázzuk, hogy minden dióra jusson a szirupból. Kb. 2-3 percig hagyjuk a diót a karamellben, majd sütőpapírra öntjük és hagyjuk megdermedni.

Amikor kihűlt tányérra helyezve kínáljuk.

Neked ajánljuk