Mézes-joghurtos ribizlitorta

Mézes-joghurtos ribizlitorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • a tésztához:
  • 4 dkg gyömbér
  • 15 dkg darált keksz
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy tojásfehérje
  • *
  • a krémhez:
  • 3 lapzselatin
  • 7 dl görög joghurt
  • 5 evőkanál méz
  • 15 dkg ribizli
  • 4 dkg gyömbér
  • 15 dkg darált keksz
  • 1 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 nagy tojásfehérje
  • 3 lapzselatin
  • 7 dl görög joghurt
  • 5 evőkanál méz
  • 15 dkg ribizli

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük.

Kivajazzuk egy 22 cm-es piteformát. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. Konyhai robotgép segítségével összekeverjük a kekszet a gyömbérrel, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a vajat, a tojásfehérjét és addig gyúrjuk, amíg egynemű tésztát kapunk.

A tésztát körlappá nyújtjuk, és a piteformába terítjük úgy, hogy a forma peremére is jusson. A sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lapzselatint vízbe áztatjuk, ha megpuhult kinyomkodjuk és felolvasztjuk. Összekeverjük a joghurtot a mézzel, hozzáadjuk a zselatinlapokat.

A tésztára simítjuk a krémet és megszórjuk ribizlivel. Egy órára a hűtőbe tesszük.


Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti