Mézes hajdina felfújt

Mézes hajdina felfújt
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 20 dkg hajdina
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • 15-20 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kg alma, lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • a tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • GM zabpehely
  • a tálaláshoz:
  • 1 csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3-4 evőkanál eritrit
  • 20 dkg hajdina
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • 15-20 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kg alma, lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • vaj
  • GM zabpehely
  • 1 csomag GM vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3-4 evőkanál eritrit

Elkészítés:

Megvallom őszintén a hajdina ízével, illatával barátkozunk egy ideje, de örök barátságot, csak most kötöttünk. Kritikusom, a lányom, aki semmilyen formában nem volt hajlandó megenni eddig a hajdinát, erre azt mondta, hogy tényleg finom! A családom pillanatok alatt befalta. Tényleg ajánlom kipróbálásra mindenkinek, nem csak diétázóknak!

A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk. Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk. Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk. Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.

Az almát lereszeljük, fahéjjal ízesítjük, és ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez adjuk.

Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát. 165 fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük. Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!