Mézes grízes krémes

Mézes grízes krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • a töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5-6 evőkanál házi baracklekvár
  • a tetejére:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • (a tepsi mérete 23×34 cm-es)
  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5-6 evőkanál házi baracklekvár
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy felé osztjuk. Egyesével vajjal megkent tepsi tetejére helyezzük, 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt világosra sütjük.

A tejet a cukrokkal, tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük. Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

Összeállítjuk a tésztát: az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd rátesszük a második lapot, amit lekvárral kenünk meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül rásimítjuk a negyedik lapot.

A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, a felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét. Hűtőbe tesszük, és csak másnap szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!