Mézes fűszeres piskóta

Mézes fűszeres piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 egész tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 40 dkg rizsliszt
  • *

a tetejére:

  • 2 egész tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag sütőpor
  • 12 g mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 0,5 liter tej
  • 40 dkg rizsliszt
  • *
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 15 dkg koktél cseresznye

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a lekvárral kézi habverővel kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a fahéjat, a kakaót a szódabikarbónát, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket. Ezután belekeverjük az olajat és a tejet, végül, a rizslisztet és alaposan kikeverjük az egészet.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.

A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük és szépen elsimítjuk a sütemény tetején. Kandírozott cseresznyével díszítjük.

Neked ajánljuk