Mézes finomság

Mézes finomság
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 7 bögre liszt
  • 2 bögre olívaolaj
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre narancslé
  • 1/2 bögre konyak
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. fahéj
  • 1 kk. reszelt naracshéj
  • A sziruphoz:
  • 1 pohár méz
  • 2 pohár cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kk. citromlé
  • 2 pohár víz
  • 7 bögre liszt
  • 2 bögre olívaolaj
  • 1 bögre cukor
  • 1/2 bögre narancslé
  • 1/2 bögre konyak
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. fahéj
  • 1 db naracs
  • 1 pohár méz
  • 2 pohár cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kk. citromlé

Elkészítés:

Mixerrel kikeverem az olajat, narancslevet, cukrot, konyakot, fahéjat, reszelt narancshéjat.

Sütőporos-szódabikarbónás liszttel dolgozom össze és tojásokat formázok a tésztából.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatva pirítom 25-30 percig, 170 fokon.

A sziruphoz a hozzávalókat összefőzöm, forralás után 5 perc alatt, majd a süteményt ezzel vonom be.

20 percet hagyom állni és készen is van.