Mézes és citromos kekszek gluténmentesen

Mézes és citromos kekszek gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mézes kekszhez:
  • 32 dkg liszt (Mester süteményliszt GM)
  • 10 dkg porcukor
  • 14 dkg vaj
  • 8 dkg méz
  • 2 db tojássárgája
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • a citromos kekszhez:
  • 20 dkg liszt (Mester süteményliszt GM)
  • 15 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g porcukor
  • csipet só
  • 32 dkg liszt (Mester süteményliszt GM)
  • 10 dkg porcukor
  • 14 dkg vaj
  • 8 dkg méz
  • 2 db tojássárgája
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 20 dkg liszt (Mester süteményliszt GM)
  • 15 dkg margarin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g porcukor
  • csipet

Elkészítés:

A mézes kekszekhez a lisztet összekeverjük a fűszerekkel, elmorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát, és folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pár órára.

A lehűlt tésztát erősen lisztezett deszkán 3 mm-esre nyújtjuk, szaggatjuk. Mivel a sütés után is megtartja a formáját, szépen lehet sütipecséttel díszíteni. 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sültek. Melegen még lágyak a kekszek, érdemes a sütőpapíron kihűteni. Olvasztott csokival ragasztjuk össze.

A citromos kekszekhez a lisztet, sót, cukrot egy tálba mérjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tésztát összegyúrjuk. Nem tesszük hűtőbe, egyből kinyújtjuk – kb. 4 mm vékonyra. Bármilyen kiszúró tökéletes hozzá, a lényeg, hogy előtte kevés lisztbe kell mártani, úgy nem tapad a tésztához. 170 fokra előmelegített sütőben, 12 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti