Mézes-diós szelet

Mézes-diós szelet

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg Alfamix lisztkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj (Liga)
  • 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor

a töltelék:

  • 25 dkg lekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • kandírozott gyümölcs
  • olvasztott csoki

Elkészítés:

Összekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát ketté osztjuk, és 2 lapot sütünk belőle. (Én a lapokat általában 2 sütőpapír között szeretem nyújtani, így könnyebb vele dolgozni, legfőképpen a mézes tésztáknál.)

A tésztát előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt megsütjük. (Nagyon vigyázni kell vele, mivel a mézes tészták elég hamar elkészülnek, így majdnem puha még, amikor kivesszük.)

Közben előkészítjük a tölteléket is: a lekvárt összekeverjük a cukorral és a dióval, majd a már kihűlt lapot megkenjük vele, és megszórjuk a reszelt citromhéjjal is. Befedjük a másik lappal, de arra is hagyunk egy kicsit a lekvárból. Vékonyan megkenjük vele, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és szétosztjuk a tetején. Végül pedig megszórjuk kandírozott gyümölccsel, és egy kis olvasztott csokival.

Igazán könnyen elkészíthető finomság, amit saját ötlet alapján készítettem.

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk