Mézes-diós szelet gluténmentesen

Mézes-diós szelet gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg GM Alfa mix lisztkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 2 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • a töltelékhez:
  • 25 dkg lekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 10 kandírozott gyümölcs
  • 5 dkg olvasztott csoki
  • 30 dkg GM Alfa mix lisztkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg lekvár
  • 25 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 10 kandírozott gyümölcs
  • 5 dkg olvasztott csoki

Elkészítés:

Összekeverjük a tojást, a mézzel, a cukorral és a vajjal. A lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát, ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és egy órára hűtőbe tesszük.

Ezt követően a tésztát ketté osztjuk, és 2 lapot sütünk belőle. (Én a lapokat általában 2 sütőpapír között szeretem nyújtani, így könnyebb vele dolgozni, legfőképpen a mézes tésztáknál.)

A tésztát előmelegített sütőben, kb. 7 perc alatt megsütjük. Nagyon vigyázni kell vele, a mézesek elég hamar elkészülnek, így majdnem puha még, amikor kivesszük. Közben előkészítjük a tölteléket is.

A lekvárt összekeverjük a cukorral és a dióval, majd a már kihűlt lapot megkenjük vele, és megszórjuk a reszelt citromhéjjal is. Befedjük a másik lappal, melyet vékonyan megkenünk lekvárral.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd szétosztjuk a tetején. Végül, megszórjuk kandírozott gyümölccsel és egy kis olvasztott csokival.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti