Mézes-diós mágnás pite

Mézes-diós mágnás pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • a töltelékhez:
  • 5 evőkanál házi baracklekvár
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olvasztott méz
  • 1 egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 evőkanál házi baracklekvár
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 15 dkg darált dió
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható cipót kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

A cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel jó habosra keverjük, hozzákeverjük a dióval elkevert lisztet is. A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot.

Az 1/3 rész tésztát tepsi nagyságúra sodorjuk, és 1/2 cm-es csíkokat vagdalunk belőle, majd a töltelékre helyezzük átlósan. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben.

180 fokra előmelegített sütőben világosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.

A diós hab miatt kissé törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!