Elkészítés:
A hozzávalókból félkemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük. A gyúrt tésztát 6 felé osztjuk, majd sütőpapíron kb. 25x30 cm-es lapokra nyújtjuk őket.
Sütőpapírral a tepsi hátuljára tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben egymás után pár perc alatt mind a hat lapot megsütjük. (Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!)
A krémhez megfőzzük a tejben a cukrot, a búzadarát, (én rizsdarát használtam) a vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját. Ha ez kihűlt, a vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a főzött krémet, a megmaradt 3 tojásfehérjéből vert habot, 20 dkg darált diót és fél dl rumot.
Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat, a tetejére vékony réteg krém és darált dió kerül. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon.
Megjegyzés:
A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti