Mézes-diós hatlapos

Mézes-diós hatlapos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a lapokhoz:
  • 60 dkg liszt (Alfa mix GM)
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4-5 evőkanál tej
  • a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 dl rum
  • 60 dkg liszt (Alfa mix GM)
  • 20 dkg porcukor
  • 5 evőkanál méz
  • 4 evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4-5 evőkanál tej
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál rizsdara
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 0,5 dl rum

Elkészítés:

A hozzávalókból félkemény tésztát gyúrjunk úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, és a szódabikarbónát a lisztbe keverjük. A gyúrt tésztát 6 felé osztjuk, majd sütőpapíron kb. 25x30 cm-es lapokra nyújtjuk őket.

Sütőpapírral a tepsi hátuljára tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben egymás után pár perc alatt mind a hat lapot megsütjük. (Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!)

A krémhez megfőzzük a tejben a cukrot, a búzadarát, (én rizsdarát használtam) a vaníliás cukrot és 3 tojássárgáját. Ha ez kihűlt, a vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a főzött krémet, a megmaradt 3 tojásfehérjéből vert habot, 20 dkg darált diót és fél dl rumot.

Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat, a tetejére vékony réteg krém és darált dió kerül. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy megpuhuljon.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti