Mézes-diókrémes szelet

Mézes-diókrémes szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 7 dkg vaj
  • 2 ek. méz
  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek. mézeskalács fűszer
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1 dkg szalalkáli
  • 1/2 dl tej
  • 3 db tojás

A diókrémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg vaj
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 ek. rum

Valamint:

  • 30 db babapiskóta
  • rum
  • cukor
  • tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 ek. olaj

Elkészítés:

A tésztához a vajat szelíd tűzön felolvasztjuk, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, a mézeskalácsfűszerrel és a fahéjjal. A szalalkálit feloldjuk a langyos tejben.

A vaj-méz elegybe egyenként elkeverjük a tojásokat, majd a szalalkális tejet, és több részletben a liszthez adjuk, fakanállal vagy kézi robotgéppel jól kidolgozzuk. A keverőtálban hagyjuk, fóliával letakarjuk, 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Lisztezett munkalapon átgyúrjuk a tésztát, 2 cipóra osztjuk, kisodorjuk, és kivajazott tepsi hátán egyenként megsütjük. A lapokat sütés előtt villával megszurkáljuk. Világosra sütjük.

A diókrémhez a pudingport a tejjel és a cukrokkal felfőzzük, majd a darált diót belekeverjük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, a kihűlt főzött krémmel, a narancshéjjal és a rummal jól összedolgozzuk.

Az alsó lapot megkenjük a krém felével, kirakjuk átlósan a cukros-rumos tejjel meglocsolt babapiskótával. A maradék krémet a babapiskótákra kenjük, a másik lappal befedjük.

A tetejére a mázhoz 10 dkg színes cukros fehér csokoládét 2 evőkanál olajjal vízgőz felett felolvasztottam, ezzel vontam be a süteményt.

Neked ajánljuk