Mézes-csípős sült oldalas

Mézes-csípős sült oldalas

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

a páchoz:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál Heinz mézes-mustár
  • 2 evőkanál Heinz ketchup
  • 1 evőkanál Heinz Chipotle fokhagymás szósz
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 mokkáskanál füstölt pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • színes bors (ízlés szerint)
  • 1,5 dl olaj
  • 1-1,5 kg oldalas feldarabolva (félpuhára főzve)

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint feldaraboljuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd a főzőlevéből kiszedjük és teljesen kihűtjük.

A római köményt és a koriandert állandó kevergetés (rázogatás) mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd egy mozsárba átöntjük és porrá őrüljük. (Amikor elkezd pattogni, rögtön vegyük le a tűzről, nehogy megégjen!)

Egy tálba tesszük a pác hozzávalóit, és alaposan összekeverjük. Ezután alaposan beleforgatjuk a félpuhára főzött oldalast, majd a tálat lefedjük, és pár órán át pácolódni hagyjuk. (Én egész éjszakára betettem a hűtőbe, hogy az ízek kellően átjárják a húst.)

Sütés előtt a bepácolt oldalast egymás mellé egy tepsibe helyezzük, majd rákanalazzuk a visszamaradt pácot. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. Sütés közben többször átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép egyenletesen süljön.

Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült oldalast ízlés szerint friss kenyérrel, salátával kínáljuk.

Hasonló receptek