Mézes csípős csirkecomb

Mézes csípős csirkecomb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2-3 evőkanál méz
  • chili (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • majoránna
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

A combot megmossuk, majd szárazra törüljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én előző este befűszereztem, majd a hűtőbe tettem a sütésig.)

Egy tepsit zsírral kikenünk, beleöntjük a bort, és egymás mellé helyezzük benne a befűszerezett combokat, és fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 percig pároljuk.

A mézet elkeverjük a chilivel (ízlés szerint), majd kivesszük a sütőből a combokat, és alaposan bekenjük vele a húst. (Ha túl sok lé lenne a hús alatt, akkor öntsünk le belőle!) Visszatesszük a sütőbe, (de már nem takarjuk le!), és szép pirosra, ropogósra sütjük. Sütés közben meglocsoljuk a mézes szafttal, és úgy sütjük tovább.

Miközben sül a hús, elkészítjük hozzá az ízlés szerinti köretet.

Neked ajánljuk