Mézes brokkolis pulykamell

Mézes brokkolis pulykamell
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 175 g sárgarépa
  • 240 g brokkoli
  • 450 g pulykamell
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • só és bors ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 175 g sárgarépa
  • 240 g brokkoli
  • 450 g pulykamell
  • 60 ml szójaszósz
  • 60 ml húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál hideg víz
  • bors

Elkészítés:

A sárgarépát vékonyra felkarikázzuk, a brokkolit kis rózsákra szedjük.

Egy serpenyőben elkezdjük az olívaolajat melegíteni, amikor elérte a kellő hőfokot, beletesszük a zöldségeket és egy kevés sóval ízesítjük. Fedő alatt addig főzzük, amíg meg nem puhulnak.

A zöldségeket a serpenyőből egy tányérra szedjük, majd lefedjük.

A pulykamellet közepes méretűre kockázzuk, sóval és borssal ízesítjük. A serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd beletesszük a pulykamell kockákat. Addig sütjük őket, amíg mindegyik oldala aranybarna színű nem lesz. Ezt követően hozzáadjuk a fokhagymát, alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket is. Összekeverjük és így főzzük tovább.

Egy kis tálba kimérjük és simára keverjük a szójaszószt, a húsleves alaplét és a mézet. Egy másik tálban kikeverjük a kukoricakeményítőt egy evőkanál hideg vízzel. A szójaszószos keveréket a pulykára és a zöldségekre öntjük, alaposan átkeverjük, hogy jól összevegyüljenek a szósszal. Végezetül hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, összeforgatjuk. Addig főzzük, amíg a mártás be nem sűrűsödik.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!