Mexikói torta pizza

Mexikói torta pizza
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 g élesztő
  • 45 dkg liszt
  • 3 teáskanál só
  • 200 g trappista
  • a töltelékhez:
  • 800-1000g sertés darált hús
  • 6-800g vörösbab (2 konzerv)
  • 3-400g kukorica (1 konzerv)
  • 100 g cheddar sajt
  • 100 g chilis karaván sajt
  • 300 g trappista sajt
  • kevés olaj
  • fűszerek:
  • kevés sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis gyömbér
  • 2 chili paprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 5 evőkanál paprika
  • 50 g élesztő
  • 45 dkg liszt
  • 3 teáskanál
  • 200 g trappista
  • 800-1000 g sertés darált hús
  • 6-800g vörösbab (2 konzerv)
  • 3-400g kukorica (1 konzerv)
  • 100 g cheddar sajt
  • 100 g chilis karaván sajt
  • 300 g trappista sajt
  • kevés olaj
  • 1 kevés sűrített paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis gyömbér
  • 2 chili paprika
  • 1 evőkanál majoránna
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 5 evőkanál paprika

Elkészítés:

A tésztához az élesztőt 2 dl vízben felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, majd 1 órán át kelni hagyjuk. Ezután kisodorjuk. A trappistából apró kis rudakat vagdalunk.

A töltelékhez a hagymát kevés olajban megpirítjuk, majd a gyömbért, paprikát és a fokhagymát nagy darabokban hozzáadjuk. Belerakjuk a darált húst és lassú tűzön készre pirítjuk. Ezután fűszerezzük (paradicsom, paprika, oregánó, bazsalikom, majoránna). Öntünk rá 2 dl vizet és hagyjuk lefőni róla. Ezután hozzáadjuk a babot majd a kukoricát. Hagyjuk összefőni, majd hozzáadjuk a cheddart és a karavánt. Lassú tűzön addig kavarjuk, amíg teljesen fel nem olvad.

A tésztát kisodorjuk, majd egy tortalapba rakjuk. A trappistát lereszeljük, az aljára rakunk egy réteget, majd erre a tölteléket. Erre rakunk még egy réteg sajtot, majd még egy réteg tölteléket.

A trappista rudakat a tészta szélével feltekerjük majd a maradékkal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon fél óra alatt készre sütjük.

Megvárjuk, amíg teljesen kihűl tálalás előtt, hogy a sajt megdermedjen. Ezután szép szeleteket tudunk vágni.

Megjegyzés:

A receptet Dobrovicz Dávid küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti