Mexikói sajtkrémleves

Mexikói sajtkrémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 dl víz
  • 1 leveskocka
  • 2 tubus sajtkrém
  • 15 dkg reszelt sajt
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • jalapeno (csípős) paprika

Elkészítés:

A vajon pirított liszhez adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, pirítsuk addig, amíg el nem kezdjük érezni az illatát. Ekkor öntsük fel hideg vízzel, dobjuk bele a leveskockát. Ha feloldódott a kocka, nyomjuk bele a sajtot, és addig-addig kevergessük, amíg el nem olvad. Ugyanígy tegyünk a reszelt sajttal.

Szórjuk meg fehérborssal, szerecsendióval, sóval.

Forraljuk össze az egészet, majd a végén karikázzuk bele a csípős paprikát.

Tipp: Levesbetétnek használljunk pirított kenyérkockát, vagy levesgyöngyöt.

Neked ajánljuk