Mexikói csirke

Mexikói csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • ½
  • doboz csemegekukorica
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 20 dkg jázmin rizs
  • víz
  • olaj
  • darált chili paprika
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • ½ doboz csemegekukorica
  • 2 doboz vörösbab konzerv
  • 20 dkg jázmin rizs
  • víz
  • olaj
  • darált chili paprika

Elkészítés:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és olajon kicsit megpirítjuk. Ezután rátesszük a vékony csíkokra vágott vöröshagymát, paradicsomot és kaliforniai paprikát. Ezeket takaréklángon sütjük, ameddig a hagyma, paprika, paradicsom puhára nem sül.

Ezután hozzáadjuk a csemegekukoricát és a vörösbabot, illetve kb. 1,5 dl vizet. Felforraljuk, sóval és darált chilivel ízesítjük, majd fedő alatt takaréklángon főzzük, ameddig a hús omlós és puha lesz.

Az ételhez jázmin riszt készítünk. A rizst lemossuk, majd egy lábasba tesszük és kb. 4 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük. A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.

Tálaláskor friss salátát kínálhatunk mellé.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti