Méteres kalács szelet

Méteres kalács szelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a sárga laphoz:
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a barna laphoz:
  • 4 tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj/margarin
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 db tojás
  • 22 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl melegvíz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 3 csomag puncsízű pudingpor
  • 9 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 35 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg étcsoki
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22x32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból.

A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 3 részre osztjuk.

A kihűlt tésztákat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük: barna lap – krém, sárga lap – krém, barna lap – krém – sárga lap.

A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!