Méteres kalács liszt nélkül

Méteres kalács liszt nélkül

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a fehér piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál víz
  • 3 evőkanál szőlőmagolaj
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • fél csomag sütőpor

a mákos piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál víz
  • 3 evőkanál szőlőmagolaj
  • fél csomag sütőpor
  • 20 dkg darált mák

a krémhez:

  • 2 csomag GM puncs pudingpor (Paleoban, paleo pudingpor)
  • 5 dl víz
  • 20 dkg vaj/margarin (Paleoban kókuszzsír)
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)

a tetejére:

  • 20 dkg GM steviával édesített étcsoki
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

A fehér piskótához a tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a kókuszreszeléket és a sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Elkeverjük.

A mákos piskóta ugyanígy készül, csak kókuszreszelék helyett darált mákot adunk hozzá.

Mindkét masszánkat egy-egy sütőpapírral bélelt őzgerincformába kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)

A pudingport simára keverjük a vízzel, majd felfőzzük, kihűtjük, és a nyírfaporcukorral kihabosított vajjal összekeverjük.

A piskótákat ujjnyi szeletekre vágjuk, és a puncs krémmel összetöltjük, úgy, hogy egy méteres rudat kapjunk, érdemes inkább kétszer fél méteresre venni a figurát, akkor még a hűtőbe is befér. Hűtjük, majd vízgőz felett felolvasztott csokival bevonjuk, ha a csoki megszilárdult, ferdén szeleteljük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk