Méteres kalács gluténmentesen

Méteres kalács gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg GM rizsliszt
  • 1 db sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál Holland kakaópor
  • a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs puding
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 2 csepp citromlé
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg GM rizsliszt
  • 1 db sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál Holland kakaópor
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs puding
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • rum vagy rumaroma
  • 20 dkg étcsoki
  • 10 dkg margarin
  • 2 csepp citromlé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.

A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és vizet. Belekeverjük a lisztet, sütőport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan összeforgatjuk a keményre felvert tojásfehérje habbal.

Két őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk. A tésztát megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Belesimítjuk a formába a tésztákat.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Közben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük.

A margarint habosra keverjük a cukorral. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.

Amikor megsült a tészta kihűtjük, majd a bordák mentén felszeleteljük.

Összeállítjuk a sütit: egy barna tésztát összeragasztunk krémmel egy fehér tésztával. Így ismételjük tovább. Két rúd sütink lesz. A tetejére olvasztott csokit teszünk, majd, ha megszilárdult a tetején, srégen szeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti