Méteres kalács cupcake gluténmentesen

Méteres kalács cupcake gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg eritrit
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál szőlőmagolaj
  • 35 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • a krémhez:
  • 2 csomag GM puncs pudingpor
  • 5 dl tej/rizstej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • a tetejére:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 6 db tojás
  • 20 dkg eritrit
  • 10 evőkanál víz
  • 7 evőkanál szőlőmagolaj
  • 35 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag GM puncs pudingpor
  • 5 dl tej/rizstej
  • 20 dkg vaj/margarin
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3-4 evőkanál rum (esetleg aroma)
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

A tojások sárgáját jól kikeverjük az eritrittel, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rizsliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 evőkanál kakaót és még 1 evőkanál meleg vizet keverünk.

A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk (óvatosan).

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

A pudingport a tejjel simára keverjük, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük. A megsült és kihűlt muffinok „kalapját” levágjuk. A krémet csillagcsöves zsákba kanalazzuk, nyomunk rá a muffinokra, majd a kalapokat visszahelyezzük. Végül vízgőz felett megolvasztott csokival óvatosan leöntjük.

Azonnal tálalható.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!