Méteres kalács

Méteres kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál langyos víz
  • *
  • a krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál rum
  • *
  • a bevonathoz:
  • 20 dkg csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 5 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl langyos víz
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál langyos víz
  • 7 dl tej
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál rum
  • 20 dkg csokoládé
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral gépi habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk az étolajat és a langyos vizet. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd egy fakanállal apránként hozzákeverjük.

Két őzgerinc formát vastagon kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A tészta felét az egyik forma ¾ részéig töltjük. A megmaradt tésztához hozzákeverjük a kakaóport és az 1 evőkanál vizet. Ezt a másik formába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük a tésztákat.

Elkészítjük a krémet. A tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, felfőzzük, majd kihűtjük. A margarinnal, rummal vagy rumaromával kihabosítjuk.

A kihűlt tésztákat felszeleteljük a bordák mellett és felváltva egymás után egy fehér és egy barna tésztát összeragasztunk a krémmel. A süteményünk oldalát és a tetejét is lekenjük a krémmel.

A csokoládét az étolajjal mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Néhány órára a hűtőbe tesszük, majd forró vízben mártott késsel, rézsútosan felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Tóthné Szűcs Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti