Méteres kalács

Méteres kalács
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg rizsliszt
  • 1 db sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • *
  • a krémhez:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs puding
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • Ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • *
  • a tetejére:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 2 csepp citromlé
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 38 dkg rizsliszt
  • 1 db sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor
  • *
  • 9 dl tej
  • 3 csomag puncs puding
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • rum vagy rumaroma
  • *
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg margarin
  • 2 csepp citromlé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan összeforgatjuk, a keményre felvert tojásfehérje habbal.

Két őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk. A tésztát megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Belesimítjuk a formába a tésztákat. 180 fokon, 40 percig sütjük.

Közben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a már kihűlt pudinggal is alaposan elkeverjük.

Amikor megsült a tészta kihűtjük, majd a bordák mentén felszeleteljük.

Összeállítjuk a sütit: egy barna tésztát összeragasztunk krémmel egy fehér tésztával, majd ismét egy baja jön. Így folyatjuk. Két rúd sütit kapunk, aminek a tetejére olvasztott csokit teszünk.

Srégen szeleteljük – így lesz csíkos.

Megjegyzés:

A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti