Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a vizet. Belekeverjük a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát. Végül óvatosan összeforgatjuk, a keményre felvert tojásfehérje habbal.
Két őzgerinc formát sütőpapírral kibélelünk. A tésztát megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Belesimítjuk a formába a tésztákat. 180 fokon, 40 percig sütjük.
Közben megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd a már kihűlt pudinggal is alaposan elkeverjük.
Amikor megsült a tészta kihűtjük, majd a bordák mentén felszeleteljük.
Összeállítjuk a sütit: egy barna tésztát összeragasztunk krémmel egy fehér tésztával, majd ismét egy baja jön. Így folyatjuk. Két rúd sütit kapunk, aminek a tetejére olvasztott csokit teszünk.
Srégen szeleteljük – így lesz csíkos.
Megjegyzés:
A receptet Szepesi Ágnes küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
90 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Csokis receptek
,
Sütemények