Mesy szelet

Mesy szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az első réteghez:
  • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
  • 10 dkg porcukor átszitálva
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 tasak vaníliacukor
  • a második réteghez:
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín kemény habbá verve
  • 1/2 tasak zselatin
  • a harmadik réteghez:
  • 1 tasak házi krémes krém (Dr. Oetker)
  • 8 dl tej
  • A negyedik réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 tasak zselatin
  • a díszítéshez:
  • reszelt csokoládé
  • (a tepsi mérete 25x18 cm)
  • 25 dkg édes keksz (darálva vagy összetörve)
  • 10 dkg porcukor átszitálva
  • 15 dkg margarin (szobahőmérsékletű)
  • 1 tasak vaníliacukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín kemény habbá verve
  • 1/2 tasak zselatin
  • 1 tasak házi krémes krém (Dr. Oetker)
  • 8 dl tej
  • 3 dl habtejszín
  • 1/2 tasak zselatin
  • reszelt csokoládé
  • (a tepsi mérete 25x18 cm)

Elkészítés:

Az első réteg elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, és egy magas peremű edénybe tömködjük. Jól lelapítjuk, mivel nem sütjük meg, és meg kell, hogy tartsa a töltelékeket.

Második réteg elkészítése: A túrót burgonyanyomón átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a kemény tejszínhabbal, és egy fél tasak zselatinnal, amit kb. 1/2 dl vízben feloldottunk. Ezt felkenjük a kekszes alapra.

Harmadik réteg elkészítése: 8 dl tejjel 3 perc alatt keményre verjük a krémport, majd ezt tesszük a túrós rétegre.

Negyedik réteg elkészítése: Kemény tejszínhabot készítünk, és a 1/2 dl vízben feloldott zselatint belekeverjük, majd a vaníliás krémre simítjuk.

Tetejére csoki reszeléket szórunk díszítésként.