Mesteri borjúszűz

Mesteri borjúszűz

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 db borjúszűz
  • 20 dkg juhtúró
  • 20 dkg csuszatészta
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg teavaj
  • 4 db tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl rozé bor
  • 1 dl olaj
  • 1 db cukkini
  • 2 db piros kaliforniai paprika
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • 2 ek. magos mustár
  • bors

Elkészítés:

A hús végeit levágom, lehártyázom, hogy csak a törzse maradjon.

Magas hőfokon hirtelen megpirítom minden oldalát.

Kiszedem, és sóval, borssal, magos mustárral dörzsölöm, majd vágott zeller, petrezselyem, bazsalikom, reszelt parmezán keverékébe forgatom.

Sütőben még 180 fokon, 8-10 percet sütöm.

Kikeverem a túrót, tejszínt, tojássárgát, utána kifőtt csuszatésztával dolgozom el, végül felvert fehérjehabot forgatok bele.

160 fokon sütöm 30-35 percet.

A cukkinit vékony szálakra gyalulom, amit kissé sós vajban puhára párolok.

A mártáshoz megsütöm a paprikát, amit könnyedén hámozok, a húsát pürésítem mixerrel, és tárkonnyal, sóval ízesítem, tejszínnel, vajjal, rozé borral együtt felforralom mártássá.

Neked ajánljuk