Mentes almás máktorta habcsókkal

Mentes almás máktorta habcsókkal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tortához:
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 1 citrom leve
  • fél teáskanál fahéj
  • 3 tojás
  • 3 dkg eritritol
  • 20 dkg darált mák
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • fél citrom reszelt héja
  • *
  • a habcsókhoz:
  • 4 tojásfehérje
  • 3 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál eritritol
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 1 citrom leve
  • fél teáskanál fahéj
  • 3 db tojás
  • 3 dkg eritritol
  • 20 dkg darált mák
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 25 g kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • fél db citrom reszelt héja
  • *
  • 4 tojásfehérje
  • 3 csepp citromlé
  • 1 csipet
  • 4 evőkanál eritritol

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk, húsát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a fahéjjal. Állni hagyjuk addig, amíg a torta többi részét készítjük.

A sütőt légkeverésen 160 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát, majd alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat az eritritollal világosra keverjük (kézi mixerrel), majd hozzákeverjük a darált mákot, a szódabikarbónát, a keményítőt, a kókuszolajat, a citrom héját és a reszelt alma felét.A formába simítjuk, ráhelyezzük a reszelt alma másik felét, és körülbelül 40 percig sütjük.

A tojásfehérjéket pár csepp citromlével és egy csipet sóval felverjük, majd mikor kezd megszilárdulni, kanalanként adagoljuk hozzá az erithritolt. Addig verjük, amíg kis csúcsok jelennek meg a habban. Arra nagyon vigyázzunk, hogy semmiképp se verjük túl! A hab akkor jó, ha a tálat oldalra fordítjuk, és csak lassan vagy egyáltalán nem folyik ki belőle a hab.

Ha a 40 perces sütési idő lejárt, a sütőt átkapcsoljuk 180 °C-os alsó-felső sütésre. Ezen a hőfokon nem ég meg a habcsók. A tojáshabot rákenjük a sütire, és további 15 percig sütjük. A tojáshab kicsit megbarnul rajta, főleg a kis csúcsok, de így a sütemény is tud még alulról sülni egy picit.


Megjegyzés:

Recept – fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti