Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, húsát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk a citrom levével és összekeverjük a fahéjjal. Állni hagyjuk addig, amíg a torta többi részét készítjük.
A sütőt légkeverésen 160 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 cm-es kapcsos tortaformát, majd alul és oldalt is kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat az eritritollal világosra keverjük (kézi mixerrel), majd hozzákeverjük a darált mákot, a szódabikarbónát, a keményítőt, a kókuszolajat, a citrom héját és a reszelt alma felét.A formába simítjuk, ráhelyezzük a reszelt alma másik felét, és körülbelül 40 percig sütjük.
A tojásfehérjéket pár csepp citromlével és egy csipet sóval felverjük, majd mikor kezd megszilárdulni, kanalanként adagoljuk hozzá az erithritolt. Addig verjük, amíg kis csúcsok jelennek meg a habban. Arra nagyon vigyázzunk, hogy semmiképp se verjük túl! A hab akkor jó, ha a tálat oldalra fordítjuk, és csak lassan vagy egyáltalán nem folyik ki belőle a hab.
Ha a 40 perces sütési idő lejárt, a sütőt átkapcsoljuk 180 °C-os alsó-felső sütésre. Ezen a hőfokon nem ég meg a habcsók. A tojáshabot rákenjük a sütire, és további 15 percig sütjük. A tojáshab kicsit megbarnul rajta, főleg a kis csúcsok, de így a sütemény is tud még alulról sülni egy picit.
Megjegyzés:
Recept – fotó: RAS / Recepttár
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
diétás
,
ünnepi
,
ünnep
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
75 perc
,
torta
,
gyümölcsös
,
almás
,
sütemény