Mennyei töltött káposzta

Mennyei töltött káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg füstölt parasztsonka
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 hagyma
  • 3 evőkanál zsír
  • fűszerpaprika
  • 2 kg savanyú káposzta

A gombóchoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • őrölt kömény
  • bors
  • majoránna
  • 3 dl rizs
  • fűszerpaprika

Valamint:

  • kevés liszt
  • tejföl

Elkészítés:

Elkészítés:

Ha túl savanyú a káposzta, mossuk ki vízzel!

Forraljunk sós vizet lábosban, öntsük bele a rizst, majd főzzük meg félig! Szűrjük le, öblítsük ki és öntsük egy nagyobb tálba! Tegyük hozzá a marhahúst!

Dinszteljünk meg 2 fej apróra vágott hagymát olajon! Szedjük ki a felét, és adjuk hozzá ezt is a húshoz!

Szórjunk fűszerpaprikát és a káposzta negyed részét a hagymára! Locsoljuk meg 1 liter vízzel, majd tegyük vissza főni!

Szeleteljük 1 cm vastagra a sonkát, és helyezzük a káposztára! Erre a következő negyed rész káposzta jön, majd szeletelt kolbász. Fedjük be a harmadik negyed rész káposztával, majd öntsük fel vízzel a káposzta tetejéig!

Gombócok:

Keverjük össze a a félig főtt rizst, a dinsztelt hagymát, a fűszereket, a tojást és a darált húst! Formázzunk közepes méretű gombócokat! Rakjuk a káposzta tetejére! Takarjuk be az utolsó negyed káposztával, fedjük le, majd forraljuk lassú tűzön 2 órát!

Szedjük ki egy tálba a gombócokat és a sonkát! Keverjünk el kis lisztet 4 deci tejfölben, majd sűrítsük be vele az egészet!

Neked ajánljuk