Elkészítés:
Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük amíg felfut. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. Letakarva 2 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkára borítjuk, ellapogatjuk, és nem túl vékonyra nyújtjuk (kb 1 cm). 12 háromszögre vágjuk, ezeket kívülről befelé haladva feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
40-45 perc kelesztés után felvert tojással megkenjük, tetszés szerinti magokkal, sóval megszórjuk, és a 200 fokra melegített sütőben (egy kis edény víz társaságában) 15-20 perc alatt megsütjük.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Falatkák, előételek, vendégvárók
,
Bulizáshoz, vendégséghez
,
Uzsonnára valók
,
Társaság ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Olcsó ételek
,
Egyszerű ételek
,
Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek
,
Előételek
,
Aprósütemények
,
Receptek szénhidrátnapra