Mennyei habos-diós süti

Mennyei habos-diós süti
Elkészítési idő
3,0 53 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliacukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 6 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 1 zacskó sütőpor
  • 1 zacskó vaníliacukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A 4 tojás sárgáját, a diót, 20 dkg porcukrot, 20 dkg lisztet, a sütőport, a vizet jól összekeverjük. Hozzáadjuk a 4 tojás keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

A krémhez az 5 dkg liszthez adjuk a 2 tojás sárgáját és 2 dl tejet, majd állandó kevergetés mellett csomómentesre főzzük. Még melegen hozzákavarjuk a vaníliacukrot, és a 10 dkg porcukrot.

Ha kihűlt, hozzáadunk 25 dkg margarint, és jól elkavarjuk. Hozzáadjuk a 2 tojás felvert habját, és óvatosan elkeverjük. Ha kihűlt a tésztalap betesszük a hűtőbe (akár egy éjszakára is,) utána halmozzuk a tetejére a keményre vert tejszínhabot.
A tejszínhab tetejére csoki reszeléket szórunk.