Melegszendvics-kenyér

Melegszendvics-kenyér

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 1,5 dl víz
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő

A töltelék hozzávalói:

  • szalámi vagy kolbász
  • sonka
  • lapka sajt
  • reszelt sajt

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, majd a langyos tejjel, és a langyos vízzel együtt beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük a sóval, majd rákanalazzuk a folyékony hozzávalókra. Ezután rámorzsoljuk az élesztőt és rászórjuk a cukrot.

Elindítjuk a dagasztóprogramot, majd megdagasszuk a tésztát. (Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk.) A tésztát ezután áttesszük egy lisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen, további kb. 30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd 2-3 mm vastagra kinyújtjuk. Ezután akkora darabokra vágjuk, mint amekkora a sütéshez használt forma mérete (szélessége és magassága). A formát sütőpapírral kibéleljük, rövid oldalára fordítjuk, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat.

Először beleteszünk egy darab tésztát, majd arra egy szelet lapka sajtot, ezután ízlés szerint szalámit (kolbászt vagy sonkát) és megszórjuk bőségesen reszelt sajttal. Addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg teljesen megtelik a forma. Visszafordítjuk, a tetejét lekenjük olvasztott vajjal, majd langyos helyen újabb harminc percig kelesztjük.

160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a szendvicskenyeret kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk. Reggelire, vagy éppen vacsorára egy pohár teával nagyon finom.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk