Elkészítés:
Kihajtjuk a leveles tésztát, lisztezett nyújtódeszkán nyújtunk még rajta, hogy vékonyabb legyen. Vagy ketté vágjuk hosszában és így töltjük meg egyesével, vagy egyben hagyjuk a lapot és a tészta szélétől 1 centiméterre a búzadarával megszórt tésztára rakjuk a kanállal túró tölteléket. A túró tetejére sorba rakjuk a magozott meggyet hajtunk kettőt és egy késsel hosszában levágjuk (ez a tészta felénél van.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tészta másik felét szintén megtöltjük és szintén tepsibe tesszük. Hideg vízzel lekenjük a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, akkor jó, ha pirosodik a tészta teteje.
Rácson langyosra hűtjük, recés késsel felszeleteljük, porcukorral meghintjük.
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Klasszikus ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Túrós ételek
,
Gyümölcsös ételek
,
Meggyes receptek
,
Sütemények