Megyes túrós rétes

Megyes túrós rétes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 1 csomag nyújtott leveles tészta
  • 250 g túró
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • *
  • a nyújtáshoz:
  • 2 evőkanál liszt
  • valamint:
  • 20 szem magozott meggy
  • 1 csomag nyújtott leveles tészta
  • 250 g túró
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • *
  • 2 evőkanál liszt
  • 20 szem magozott meggy

Elkészítés:

Kihajtjuk a leveles tésztát, lisztezett nyújtódeszkán nyújtunk még rajta, hogy vékonyabb legyen. Vagy ketté vágjuk hosszában és így töltjük meg egyesével, vagy egyben hagyjuk a lapot és a tészta szélétől 1 centiméterre a búzadarával megszórt tésztára rakjuk a kanállal túró tölteléket. A túró tetejére sorba rakjuk a magozott meggyet hajtunk kettőt és egy késsel hosszában levágjuk (ez a tészta felénél van.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A tészta másik felét szintén megtöltjük és szintén tepsibe tesszük. Hideg vízzel lekenjük a tetejét. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 percre, akkor jó, ha pirosodik a tészta teteje.

Rácson langyosra hűtjük, recés késsel felszeleteljük, porcukorral meghintjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti