Meggyzselés tejszínes túrókrémes kocka

Meggyzselés tejszínes túrókrémes kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 9 dkg cukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

a kakaós piskóta lekenéséhez:

  • 1 púpozott evőkanál meggylekvár

a krémhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 dl tejszín

a tetejére:

  • 30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy

a zseléhez:

  • 50 g expressz tortazselé piros
  • (a tepsi 20×30 cm-es)

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleöntjük, elsimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk róla, a forró tésztát megkenjük lekvárral, majd kihűlni hagyjuk.

A krémhez a pudingot a cukrokkal és a tejjel felfőzzük, kihűtjük. Ha már kihűlt, hozzákeverjük a túrót, a citromhéjat és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük, a pudingos krémbe forgatjuk, és a kihűlt tésztára simítjuk. Kirakjuk meggy szemekkel, majd a közben elkészített zselét a meggyre csurgatjuk.

(A Dr. Oetker Expressz Tortazselével egyszerűen készíthetünk ragyogó zselés mázat. Az Expressz tortazselét nem kell főzni: forró vízzel elkeverve, cukor hozzáadása nélkül máris a süteményre vagy tortára csurgatható. Egy apró ötlet: ízlés szerint 50 ml (4 evőkanál) gyümölcslevet a 250 ml vízzel elkészített forró zseléhez keverhetünk.)

A süteményt jó pár óra alatt jól behűtjük és szeletelhetjük.

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk