Meggytorta liszt nélkül

Meggytorta liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz
  • 5 dkg GM étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg cukrozatlan GM kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 40 dkg meggy (lehet fagyasztott is, illetve más gyümölcs is)
  • 3 evőkanál cukor
  • 30 g zselatin
  • 3 dl Hulala
  • a tetejére:
  • 8 szem meggy
  • (a tortaforma 20 cm-es)
  • az alaphoz
  • 5 dkg GM étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg cukrozatlan GM kakaópor
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 40 dkg meggy
  • 3 evőkanál cukor
  • 30 g zselatin
  • 3 dl Hulala
  • 8 szem meggy

Elkészítés:

Először az alapot készítjük el. Összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal. A két egész tojást a cukorral gépi habverővel alaposan kikeverjük. Egy kis tálban összekeverjük kakaóport a sütőporral beleforgatjuk a habos, cukros tojásba, végül a masszában egyenletesen eloszlatjuk a kihűlt csokis vajat.

Sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel megsütjük kb. 10 perc alatt. Utána kihűtjük.

A kimagozott meggyet a cukorral botmixerrel pürésítjük. A Hulalát kemény habbá verjük. A zselatint egy kevés meggypürével összemelegítjük, kissé visszahűtjük és a többi meggypéphez adjuk, végül összedolgozzuk a felvert habbal is.

Az alapot visszatesszük a közben elmosott kapcsos tortaformába. Ráöntjük a gyümölcsös habot és hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára. Másnap gyümölccsel, esetleg tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!