Hozzávalók:
  • 40 dkg meggy
  • 12 dkg porcukor
  • 1 fahéj
  • 1 szegfűszeg
  • fél citrom leve
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl
  • 40 dkg meggy
  • 12 dkg porcukor
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • fél citrom
  • 2 ek. liszt
  • 2 dl tejföl

Meggyszósz

Elkészítési idő
5,0 6 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

A meggyet mosd meg, magozd ki, szórd meg porcukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, add hozzá a citromlét, egy csipet sót, és 10 perc alatt főzd puhára.

Keverd simára a lisztet a tejföllel. Közben a meggyet vedd le a tűzről, keverd bele a habarást. Sűrísd be a mártást kis lángon, majd hagyd, hogy pár perc alatt öszeérjenek benne az ízek.

Tökéletes bármilyen húshoz főtt burgonyával.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti