Meggyhabos kakaós piskóta

Meggyhabos kakaós piskóta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. liszt
  • 6 ek. cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 ek. kakaópor
  • őrölt fahéj

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 3,5 dl meggy dzsem
  • 3,5 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 3 ek. porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

A tetejére:

  • 8 dkg teavaj
  • 3 ek. cukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 3 ek. víz

Elkészítés:

A tojásfehérjét 1 ek. cukorral, csipet sóval felverjük.

A tojássárgát, vajjal kikeverjük és sütőporos liszttel, kakaóporral, fahéjjal összedolgozzuk és a fehérjehabot is beleforgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon sütjük 12 percen át.

Az elkészült piskótát 2 lapra szeljük.

Áttört túrót, citromlevet, reszelt citromhéjat, porcukort kikeverünk és habfixálóval felvert tejszínhabot adunkk hozzá.

Az egyik lapot meggydzsemmel kenjük és ráhalmozzuk a túrókrémet, majd befedjük a másik lappal.

A tetejére kerülő mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat és bevonjuk vele a sütemény tetejét, majd hűtőbe téve hagyjuk dermedni.

Neked ajánljuk