Meggyes-vaníliás sütemény

Meggyes-vaníliás sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 dl meleg tej
  • 3,5 g instant élesztő
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál házi zsír
  • 2 db tojás
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 550 g liszt
  • Töltéshez:
  • 450 g meggy lekvár
  • 1 csomag (36 g) prémium bourbon vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej
  • 2 dl meleg tej
  • 3,5 g instant élesztő
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál házi zsír
  • 2 db tojás
  • 1 kupak vanília kivonat
  • 550 g liszt
  • 450 g meggy lekvár
  • 1 csomag prémium bourbon vaníliás pudingpor
  • 300 ml tej

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedve 30 percig kelesztjük. Közben a vaníliapudingot megfőzzük.

A tésztát négy részre vesszük, vékonyan kinyújtjuk. (Nekem 32 x 25-cm-es lapokból lettek. Így pont elég lett ez a mennyiség.)

Zsírpapírra tesszük az első tésztát és megkenjük meggylekvárral. Aztán mehet rá a másik tésztalap, arra pedig a vanília puding. Majd újra meggy réteg, és végül a tészta. Megszurkáljuk villával, majd betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és 40 perc alatt megsütjük.

Megvárjuk amíg kihűl, aztán szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve találjuk.

Megjegyzés:

A receptet Ninnaska Ízvilág küldte be. Köszönjük!