Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá vejük. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, belekeverjük a tojások sárgáját. Végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
Vajjal kikent, liszttel meghintett formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig készre sütjük.
Miután kihűlt, kivesszük a formából, és keresztben ketté vágjuk.
A krémhez a gesztenyemasszát a porcukorral, vajjal, rummal összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és beleforgatjuk a lecsöpögtetett meggyet.
Egyik tortalapot megkenjük lekvárral, egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet és befedjük a másik tortalappal.
A vaníliakrémhez a tejet összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és ezzel a krémmel bevonjuk a tortát. A teteje ízlés szerint díszíthető.
Megjegyzés:
A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
torta
,
gyümölcsös
,
meggyes
,
sütemény